«

»

Dec 19

En Perfekt Produkt

Finns det?

Jag har börjat känna mig lite gnällig när jag bloggar. Det kommer massor av nya produkter som är till för att förenkla våra liv, spara tid eller pengar eller bara ge oss ett större underhållningsvärde och jag tycker jag sågar det mesta.
Har jag kanske för höga krav?

Ofta tycker jag att det saknas funktioner i nya produkter som jag tycker känns som totalt självklara. Man kanske skulle satsa på produktutvecklingsjobben igen och ta fram den där perfekta produkten?

För 8 år sedan så gjorde jag i en kurs i produktutveckling något som jag kallade en MP3-Jukebox. Det var i princip en dator som satt monterad i ett högtalarsystem med förstärkare och en 15″skärm. Meningen var att man skulle kunna ha den på pubbar och barer istället för en traditionella Jukeboxen med cd eller tom vinylskivor. Den blev ganska snygg och ganska prisvärd trots att vi fläskade på med en förstärkare för 9000:- och en vid detta tillfälle svindyr 15″-skärm.
Man skulle också kunna utvidga systemet till ett totalt hemmabiosystem med utgångar till tv och surroundsystem. Det jag tog fram då var ju egentligen föregångaren till dagens mediaspelare. Jag hade en lärare som precis köpt upp en snickeriverkstad och 20 tom bolivianskt ädelträ som ville bygga en prototyp.
Undrar vad som hade hänt om jag låtit honom göra det istället för att fega ut?